Liikunta

Uimahalliliput jäsenille

Reumayhdistyksen toimisto myy jäsenilleen (eläkeläis-, lapsi-, opiskelija-, työtön) uimahallilippuja Aalto Alvariin hintaan 4e/kpl. Lippuja myönnetään 5 kpl/kk/jäsen!

Vesijumppa on tehokasta liikuntaa, koska vesi vastustaa liikettä. Tämän ansiosta helpot ja yksinkertaisetkin liikkeet tuottavat paremman tuloksen vedessä kuin lattialla jumpatessa. Vesi antaa myös tukea ja kannattelee kehoa. Näin jumppaaminen vedessä ei kuormita lihaksia, niveliä, nivelsiteitä ja jänteitä niin paljon kuin tavallinen jumppa. Siksi vesiliikunta sopii hyvin reumaa sairastaville!

- - - -


Tules Käveleen!

Yhdistys järjestää sään salliessa hyvän mielen kävelyryhmiä, joissa jokainen voi kävellä oman kuntonsa ja jaksamisensa mukaan; reitillä vältetään jyrkkiä rinteitä ja pyritään pitämään turvavälit toisiin. Kävelyhetket ovat maksuttomia tapahtumia. (Pakkasraja -15°C, emmekä kävele sateella.) Ei vaadi ilmoittautumista!


Kävelyhetket järjestetään torstaisin klo10:

25.1.            8. ja 22.2.      7. ja 21.3.      4. ja 18.4.      2, 16. ja 30.5.

Lähtö klo 10 Reumayhdistyksen edestä osoitteesta Kilpisenkatu 18.

- - - -


Liikunta edistää terveyttä ja ylläpitää toimintakykyä

Sydämen sykettä nopeuttavaa liikkumista suositellaan harrastamaan vähintään 2 tuntia ja 30 minuuttia viikossa. Eri liikuntalajeilla voidaan harjoittaa kestävyyttä, lihasvoimaa sekä liikkuvuutta. Yhtenä päivänä voi vaikka kävellä metsässä, toisella kerralla jumpata ryhmäliikunnassa ja kolmannella kerralla käydä uimassa.

Säännöllinen liikunta kohentaa yleiskuntoa ja sitä kautta vastustuskykyä yleissairauksia, kuten flunssaa vastaan! Liikunnan avulla voidaan ylläpitää nivelten liikkuvuutta ja lihasten kuntoa. Lisäksi säännöllinen liikunta-harrastus virkistää mieltä ja ehkäisee masentumista. Kiinnitä huomiota myös hyötyliikuntaan; haravoinnista, lumitöistä, marjanpoiminnasta tai säännöllisestä rappujen nousemisesta kertyy arvokkaita liikuntaminuutteja!

Tutkimusnäyttö on osoittanut, että myös kevyemmällä liikuskelulla on terveyshyötyjä erityisesti vähän liikkuville. Kevytkin liikuskelu voi alentaa muun muassa verensokeri- ja rasva-arvoja. Lisäksi se vilkastuttaa verenkiertoa sekä vetreyttää lihaksia ja niveliä. Liikuskelua ja paikallaanolon tauottamista tulee tehdä joka päivä – mitä useammin, sen parempi. Jokainen askel siis kannattaa: kotiaskareet, ulkoilu, kauppareissut ja muut tavallisetkin puuhat. Verenkiertosi vilkastuu ja mielesi virkistyy! 

Lähde: ukkinstituutti.fi - Liikkumisen uudet suositukset 

https://ukkinstituutti.fi/ajankohtaista/liikuntaraportti-2022-korona-aikana-tyoikaisten-aikuisten-liikkuminen-vahentyi-400-askelta-paivassa/


Opintokeskus Sivis tukee kaikkia Jyväskylän Reumayhdistyksen järjestämiä vertaistukiryhmiä, kerhoja ja liikuntaryhmiä.