Arkeen Voimaa -ryhmät Jyväskylässä

Arkeen Voimaa – ohjelma on maanlaajuisesti levinnyt ja vaikuttavaksi todettu ryhmätoimintamalli. Suomen Kuntaliitto hallinnoi sitä ja Jyväskylän kaupunki järjestää ja ylläpitää ryhmätoimintaa. Toiminnan tavoitteena on opetella käyttämään itsehoidon työkaluja, jotka auttavat osallistujaa tekemään myönteisiä muutoksia elämässään ja pitämään niitä yllä arjessa.

Arkeen Voimaa on tarkoitettu henkilöille, jonka arjen sujumiseen vaikuttaa esimerkiksi yksinäisyys, mielialan lasku, pitkäaikaissairaus tai työttömyys. Henkilö voi olla myös sairastavan omainen. Syyllä ei ole merkitystä, sillä arjen haasteet ovat usein samoja riippumatta diagnoosista tai ongelmasta.

Ryhmässä puhutaan muun muassa kivun ja uupumuksen hallinnasta, mielialan laskun itsehoidosta, terveyttä edistävästä syömisestä, liikunnasta, unesta ja vuorovaikutustaidoista. Ryhmässä opetellaan käyttämään erilaisia itsehoidon työkaluja, kuten päätöksentekoa, ongelmanratkaisua ja toimintasuunnitelmaa, joilla pyritään katkaisemaan oireiden kehää.

Ryhmän toiminta perustuu luottamukselliseen vuorovaikutukseen osallistujien kesken. Ryhmää ohjaavat koulutetut vertaisohjaajat. Ryhmäläiset (10-16 henkilöä) kokoontuvat 6 kertaa viikon välein, 2,5 tuntia kerrallaan. Ryhmä on maksuton ja välipala tarjotaan. 

Lisätietoja: Mari Rantamäki, 050 311 8609, mari.e.rantamaki@hyvaks.fi

Aikataulut löytyvät netistä 

https://hyvaks.fi/palvelumme/arkeen-voimaa-ryhma


Tervetuloa kaikki mukaan saamaan arkeen voimaa!